Duinenzee

Une retraite sans souci au plus bel endroit de la côte

Contacteer ons

Onze medewerkers staan voor u klaar.
Aarzel niet om ons te contacteren.

Stuur een e-mail
Print pagina
E-mail een vriend
Zee en wandeldijk
Restaurant / bars
Sport / recreatiegebied
Kunst & beleving
Ontspanning
Transport
Shoppen
Winkels en kruidenierszaken
Pretparken

Over deze buurt

De Panne

Volgens de buurtbewoners

Prachtige natuur, een rijk erfgoed en een levendige kern. De Panne nodigt uit tot ontdekken, wandelen en gewoon genieten van de zilte zeelucht en de prachtige vergezichten. De meest zuidelijke badplaats van België grenst aan Frankrijk en combineert de Noord-Franse elegantie, met de boergondische Vlaamse ziel en het noeste vissersverleden. Wie tot rust wil komen, kan herademen aan de uitgestrekte stranden, in de weidse duinpannen of de uitgestrekte polders.

Geschiedenis

De naam De Panne is afkomstig van het woord ‘duinpan’, een komvormige diepte in de duinen. De duinen zijn hier dan ook alomtegenwoordig en bepalend voor het karakteristieke kustlandschap. De eerste bewoners vestigden zich al in de 5de eeuw voor Christus in Adinkerke, nu een deelgemeente van De Panne. De Panne zelf ontstond pas vele eeuwen later, in 1782, als nederzetting om de kustvisserij te stimuleren. Toen heette het nog Sint-Jozefsdorp, nadien Kerckepanne en nog later De Panne.

Interessante locaties

Het zandstrand van De Panne is het breedste van België en daarmee ook één van De Pannes grootste trekpleisters. Voor architectuurliefhebbers is een ommetje door de beschermde Dumont-wijk zeker de moeite waard. De charmante cottagewoningen met hun unieke architectuur van eind 19de, begin 20ste eeuw ademen helemaal de sfeer van de Noord-Franse Kust. Wie houdt van lange wandelingen, moet beslist het Westhoekreservaat ontdekken, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen met elf kilometer wandelpaden die zich doorheen het ongerepte duinenlandschap slingeren. Het duinenpanorama dat u ziet vanuit uw assistentiewoning maakt deel uit van dit reservaat. U hoeft de deur dus niet uit om te kunnen genieten van dit prachtige stukje kust.

Locatie

De stijlvolle assistentiewoningen hebben een idyllische ligging op het strand van De Panne, naast het privaat domein ’t Vissersdorp en het Westhoek natuurreservaat. Elk appartement heeft zicht op zee en op het Westhoek duinenreservaat. Hier woont u letterlijk met de zee aan uw voeten.

Shoppen

De Zeelaan is dé winkelstraat van De Panne. Op deze promenade vindt u alles wat u nodig heeft. Elegante boetieks, geschenkwinkels en lekkere adresjes … deze straat leeft. De meeste winkels openen ook op zondag hun deuren, voor nog meer shopplezier. Moe gewinkeld? Op de vele terrasjes en in de talrijke tearooms en restaurants is het lekker ontspannen.

Eten

De Panne is een heerlijke kustgemeente, met de lekkerste adresjes voor ontbijt, lunch of diner. Sterrenzaak Le Fox ontvangt u in grandeur voor de ‘cuisine du coeur’. Schuif aan bij Moeder Lambik voor de authentieke keuken, of laat u verwennen met het beste van de zee bij Au Filet De Sole. In De Panne vindt u de beste adresjes, in alle prijsklassen. Een droom voor gastronomen.

Contact

Intéressé(e) par un appartement Meridia ? Nous vous invitons à une visite sans engagement. Contactez-nous par le biais du formulaire ci-dessous, ou appelez-nous au +32 (0)3 376 20 06
En utilisant ce formulaire, vous acceptez le stockage et le traitement de vos données via ce site.